Van wild idee naar werkwijze!

Vrijdag 23 maart 2018 is een dag waar lang naar is uitgekeken, althans in ieder geval door de organisatoren van ‘Mont Ventoux on Wheels’ (Stichting WIEL). Het afgelopen jaar is, samen met Hogeschool VIAA uit Zwolle, hard gewerkt aan het vastleggen van de werkwijze Mont Ventoux on Wheels in een handzame beschrijving.

In een feestelijke bijeenkomst bij ‘Aan de Gracht’ met een aantal genodigden, heeft Mont Ventoux on Wheels teruggeblikt op de successen van de afgelopen 5 jaar. Niet alleen zijn 3 totaal verschillende groepen (kwetsbare) mensen versterkt die de top van de Mont Ventoux hebben bereikt, ook zijn er mooie samenwerkingen gestart met partners en ondernemers uit de gemeente. Een fantastisch resultaat.

En nu? Nu maakt Mont Ventoux on Wheels zich op voor de uitdagingen van de toekomst. Zo willen ze graag verder groeien en deelnemers uit andere gemeenten de kans geven onderdeel te worden van Mont Ventoux on Wheels. Daarnaast zal een andere uitdaging toegevoegd gaan worden aan de werkwijze. Studenten van de VIAA zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor een groot onderzoek onder de deelnemers van de eerste drie edities om de effecten te kunnen bepalen. De eerste resultaten worden eind juni verwacht, hierover later uiteraard meer!

Met het officieel overhandigen van het eerste exemplaar aan wethouder Krooneman is Mont Ventoux on Wheels weer een stap dichter bij volwassenheid en beschikbaar voor gemeenten uit de regio. Zo kunnen in de toekomst nog veel meer mensen profiteren van de meerwaarde van dit prachtige project!