Afgelopen zaterdag (3 juni j.l.) heeft het team van Mont Ventoux on Wheels 2017 met succes een grote training over de Knobbel en weer terug naar Elburg voltooid. De eerste echte test op weg naar de top van dé Mont Ventoux in Frankrijk.

Voor de oplettende vroege vogels moet het vast en zeker een bijzonder gezicht zijn geweest. Zaterdagochtend, de klok had nog niet eens 9 uur aangegeven en er verzamelde een grote groep mensen voor het Huiken. De één nog met de slaap in de ogen, de ander al uren wakker en voorbereid op de wandeltocht van de dag. Allemaal klaar om de tocht van 19 kilometer te volbrengen.

Na eerst een bakje koffie te hebben genuttigd en bemoedigende woorden te hebben gehoord heeft de groep zich in drie kleinere groepjes opgedeeld. Klokslag half 10 vertrok de eerste groep in de richting van de knobbel en om kwart voor 10 waren alle drie de groepen onderweg. Ondanks het, voor sommige wel erg vroege, tijdstip zat de stemming er gelijk goed in wat resulteerde in een goede snelheid voor het eerste uur. Terwijl de groepen zich in goede pas verplaatsten richting de knobbel heeft een select gezelschap van teamleden zich ontfermd over de lunch en mentale ondersteuning van de groepen onderweg naar het ‘echte’ prestatie moment; de voet van de Knobbel!

De Knobbel werd deze dag niet één, maar twee keer bedwongen door alle groepen. Een topprestatie zo aan het begin van de trainingsperiode.

Na de lunch, bovenop de Knobbel, waarbij de verschillende groepen even de tijd kregen om de benen wat rust te geven spoedde elke groep zich weer richting Elburg. Om 14:30 uur, na een wandeltocht van 19 km, konden we gezamenlijk terugkijken op een geslaagde eerste training. Het was op bepaalde momenten zwaar, maar ook waardevol doordat er nu echt tijd was om elkaar beter te leren kennen.

Als organisatie zijn wij trots op de lopers en de verzorgende crew voor het neerzetten van deze eerste topprestatie op weg naar de top van de Mont Ventoux! Goed gedaan.

Fotograaf: Hans Vonk