Het verhaal van… Jarno!

Voor de woensdagavondtraining spreken we Jarno Blokdijk. Hij is 35 jaar en woonachtig in Wezep. Daar woont hij begeleidt bij Careander, locatie De Linden. Jarno heeft een passie voor zijn auto: een Peugeot 107 sportuitvoering. Dankzij de automaat in zijn auto is rijden geen probleem voor hem. Hij bezoekt regelmatig Auto Meetings en evenementen in het hele land. Maar de laatste weken is die passie op de achtergrond geraakt vanwege een nieuwe uitdaging: Mont Ventoux on Wheels.

Infectie
”Tijdens mijn geboorte kreeg ik een infectie. Hierdoor ben ik slechthorend en heb ik spraakproblemen. Desondanks ben ik erg actief. Ik houd van wandelen, voetballen en hardlopen. Ik ben superfit en heb nu al zin om de Mont Ventoux op te gaan”, aldus de enthousiaste Wezeper.

Rolstoelers trekken
”Naast zelf wandelen wil ik ook graag anderen helpen de Mont Ventoux op te komen. Zo ga ik rolstoelers de berg optrekken. De rolstoelen moeten namelijk zowel voor als achter worden ondersteund”, legt Jarno uit.

Eerste keer
Het is Jarno zijn eerste keer dat hij meedoet aan Mont Ventoux on Wheels. “Ik ben weleens in Frankrijk geweest, maar dat was in Euro Disney. Dat is bijna net zo leuk”, lacht Jarno. Hij heeft zich goed voorbereid op de uitdaging. “Op de computer heb ik YouTube filmpjes bekeken en onderling praten we er veel over. Ik vind het een uitdaging om straks 21,5 kilometer die berg op te gaan. Hopelijk houdt mijn rug het goed. Daar heb ik de laatste tijd last van. Dus ik doe het vanavond, tijdens de training, rustig aan. Ik loop al een tijdje bij chiropractor. Maar mocht ik straks pijn ervaren in Frankrijk, dan ga ik gewoon door. Want samen met deze groep gaan we de top bereiken’’, besluit Jarno

Met dank aan Colin Pelleboer (juli 2017).