Derde editie MVOW in 2017

Wat in 2013 begon met een wild idee om de berg op te gaan, om geld in te zamelen voor een goed doel, is inmiddels uitgemond tot een regionaal breed maatschappelijk project met landelijke ambities. In september 2017 gaat er voor de derde keer een groep meedoen aan ‘Mont Ventoux on Wheels’ (MVOW) en op donderdag 13 april is een startbijeenkomst van het project.

MVOW 2017

Zoals voorgaande jaren werd de top behaald door een veelzijdige groep mensen, bestaande uit jongeren, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en mensen met GGZ achtergrond. Dit jaar wordt de groep uitgebreid met ervaringsdeskundigen en vluchtelingen. Het beloofd weer een uniek proces te worden waarin de teamprestatie centraal staat en waarin de groep model staat voor een gewenste samenleving. Want hoe ‘anders’ je bent, welke beperking je ook hebt, jij hebt iets wat de ander niet heeft en dus hebben we elkaar nodig om de top te bereiken.

MVOW doet mee aan het Groeiprogramma van het Oranje Fonds

Het grote succes van MVOW was de groei die de deelnemers niet alleen persoonlijk, maar juist samen doormaakten, dit effect van maatschappelijke meerwaarde was voor een langere tijd merkbaar. Hierdoor ontstond binnen WIEL de ambitie om ook het project zelf te laten groeien. Het Oranje Fonds bood deze kans middels het Groeiprogramma. Hierin worden 60 succesvolle projecten geholpen om zich door te ontwikkelen en wordt er zelfs gekeken of deze projecten landelijk kunnen worden opgezet.

Van de bijna 300 aanmeldingen voor het Groeiprogramma, heeft MVOW via diverse selectieronden het tot de laatste 60 geschopt. Het programma gaat in april officieel van start, maar bij de kick-off eind maart maakte het bezoek van Koning Willem-Alexander al duidelijk hoeveel waarde er wordt gehecht aan de projecten. Een nieuwe editie in 2017 en deelname aan het Groeiprogramma; de droom die MVOW heet, blijft dus maar doorgaan.

Startbijeenkomst

Op donderdag 13 april is de startbijeenkomst in ’t Huiken (Lange Wijden 33, Elburg). De inloop is vanaf 19.00 uur en de avond eindigt rond 21.00 uur. De bijeenkomst heeft een vol en informatief programma met meer informatie over de planning, trainingsinvestering, verhalen van oud deelnemers en het bespreken van wederzijdse verwachtingen. Uiteraard is er volop ruimte om vragen te stellen door de bezoekers. Bent u geïnteresseerd in het project en wilt u ook een eventuele rol vertolken tijdens het project, wees welkom! Aanmelden voor deze avond, kan door een mail te sturen naar tim.jansink@wiel.nl of neem contact op met Stichting WIEL; 0525-681212.

Voor meer informatie kijk op Facebook of www.mvow.nl