Actiedag MVOW

Op zaterdag 26 augustus bruist het in wijkontmoetingscentrum ’t Huiken in Elburg. Dan zal de actiedag van het project Mont Ventoux On Wheels plaatsvinden. Tijdens dit evenement, zijn er diverse activiteiten waar iedereen aan mee mag doen. Doel van de actiedag is vertellen over Mont Ventoux On Wheels, verbinding met elkaar zoeken en versterken en geld ophalen voor het Duchenne Parent Project.

Het project Mont Ventoux On Wheels gaat over mensen met allemaal een andere achtergrond. Een achtergrond die maakt dat het soms lastig is om mee te doen in de samenleving. Vanaf april is een groep mensen volop aan het trainen. In een rolstoel, met een licht verstandelijke beperking, met een psychische kwetsbaarheid, met een vluchtelingverleden of met niet aangeboren hersenletsel. In het team zitten juist ook mensen die geen stempeltje hebben, maar die het belangrijk vinden hierbij betrokken te zijn. Samen zijn zij sterker en samen halen zij de top van de Mont Ventoux in september.

De actiedag begint om 10.00 uur. Dan is er een kleedjesmarkt, een springkussen, schmink en haren vlechten. Ook zal er een belevingscircuit zijn: “Je zal het maar hebben”. Daar kunnen bezoekers onder andere ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten, om autisme te hebben, of om heel oud te zijn. Doorlopend zal er heerlijke catering zijn.

Om 15.00 uur is er een spectaculaire badeendjesrace, met leuke prijzen. In samenwerking met Brandweer Elburg, wordt de vijver bij ’t Huiken het speelveld van gele eendjes. Voor de kleedjesmarkt en de badeendjesrace kunt u zich aanmelden bij margriet.nauta@wiel.nl. Om 16.00 uur is het dagprogramma afgelopen.

Bingo

In de avond is er een gezellige bingo, met muzikale bingo. Om 19.00 uur gaan de deuren open, om 19.30 uur begint het. Kaarten voor de bingo kunnen op de avond gekocht worden.

Voor alle activiteiten zal een bijdrage worden gevraagd en de totale opbrengst van de dag zal ten goede komen aan het Duchenne Parent Project. Wiljan, een van de deelnemers, heeft namelijk de spierziekte Duchenne en daar is nog geen medicijn voor. Het team heeft daarom zelf besloten hier geld voor in te zamelen.

De actiedag is in wijkontmoetingscentrum ’t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Nauta, 0525-68 12 12 of per mail margriet.nauta@wiel.nl.