MVOW winnaar publieksprijs DoeMEE Awards

Mont Ventoux on Wheels is ooit opgezet vanuit de gedachte dat iedereen gewoon mee moet kunnen doen in de samenleving. Als vorm is ervoor gekozen om mensen met en zonder beperking een gezamenlijke uitdaging te laten aangaan. Iedereen zet zijn of haar talent in ten behoeve van de groep en is daardoor belangrijk. Na 3 edities kan worden geconcludeerd dat deze vorm erg goed werkt. Het is nooit de bedoeling geweest om hiermee ook mooie prijzen te winnen, maar het is natuurlijk wel fantastisch als dat gebeurt.

Donderdag 7 december was de uitreiking van de DoeMee Awards in Apeldoorn. Een initiatief van MEE Veluwe en MEE IJsseloevers om, door middel van succesvolle voorbeelden, te stimuleren dat mensen met een beperking mee kunnen doen in de samenleving. Inclusie heet dat met een mooi woord. Uit de vele aanmeldingen werden per regio 3 initiateven genomineerd en Mont Ventoux on Wheels was daar 1 van.

Het team van MVOW 2017 was met 15 deelnemers vertegenwoordigd bij de uitreiking en dat was niet voor niets. Bij de eerste prijs die werd uitgereikt was het meteen raak: MVOW won de publieksprijs in de regio Veluwe! Een prachtig resultaat, want juist de waardering van het publiek geeft aan hoeveel impact het project heeft.

Voor Stichting WIEL is deze prijs een grote aanmoediging om de ingeslagen weg door te zetten. Mont Ventoux on Wheels verdient het om verder door te ontwikkelen, maar dat geldt zeker ook voor alle andere activiteiten die eraan bijdragen dat mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen.